Tyskland

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Tyskland er et land i Centraleuropa. Det har fælles grænser med 9 andre lande: Belgien, Danmark, Frankrig, Luxembourg, Nederlandene, Polen, Schweiz, Frankrig, Luxembourg, Tjekkiet, Østrig og Østrig. Landet består af 16 delstater: Baden-Württemberg, Bayern, Berlin, Brandenburg, Bremen, Bremen, Hamburg, Hessen, Niedersachsen, Mecklenburg-Vorpommern, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Saarland, Sachsen, Sachsen, Sachsen-Anhalt, Slesvig-Holsten og Thüringen.

Tysklands hovedstad er Berlin, og den største by er Hamborg. Landet har en befolkning på over 82 millioner mennesker og et BNP på over 3 billioner dollars. Nogle af de mest berømte seværdigheder i Tyskland er Berlinmuren, domkirken i Köln og slottet Neuschwanstein.

Tyskland er et meget mangfoldigt land med en rig kultur og historie. Nogle af de mest populære sportsgrene i Tyskland er fodbold (soccer), håndbold og Formel 1-racerløb. Køkkenet i Tyskland er også meget varieret, med retter, der spænder fra traditionelle tyske retter til italienske og franske retter.

Tyskland er et meget velstående land og har en af de stærkeste økonomier i Europa. Landet har en høj levestandard og tilbyder fremragende sundheds- og uddannelsessystemer. Tyskland er også medlem af Den Europæiske Union og har været en del af eurozonen siden 1999.