Sådan starter du en blog i 5 nemme trin

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Så du vil gerne starte en blog, men du er ikke sikker på, hvor du skal begynde? Bare rolig, du er ikke alene. I disse dage ser det ud til, at alle og enhver har en blog. Men bare fordi det nu er blevet nemt og populært at starte en blog, betyder det ikke, at det altid er en enkel proces. Hvis du føler dig overvældet af alle valgmulighederne og den tekniske jargon, så er dette blogindlæg for dig. Læs videre for at lære, hvordan du starter en blog i 5 nemme trin.

1. Vælg en bloggingplatform: Det første skridt til at starte en blog er at vælge, hvilken platform du vil bruge. Hvis du ikke er bekendt med udtrykket “bloggingplatform”, henviser det simpelthen til den software, der driver din blog. Nogle af de mest populære bloggingplatforme omfatter WordPress, Blogger og Tumblr 

2. Vælg et domænenavn: Når du har valgt en bloggingplatform, er det tid til at vælge et domænenavn – dvs. den URL, som folk skal bruge for at finde din blog. Når du vælger et domænenavn, skal du forsøge at holde det kort, sødt og mindeværdigt. Og hvis det er muligt, skal du forsøge at indarbejde et eller flere relevante nøgleord. Hvis du f.eks. starter en madlavningsblog, kan du bruge et domæne som “www.simplyscrumptiouscooking.com.” 

3. Find en webhost: En webhost er i bund og grund bare en virksomhed, der stiller plads til dit websted til rådighed på sine servere (tænk på det som at leje en lejlighed af en udlejer). Når du har fundet et velrenommeret webhostingfirma – som Bluehost eller HostGator – skal du oprette en konto og vælge, hvilken hostingplan der passer til dig (delt vs. VPS vs. dedikeret server) 

4. Design din blog: Det næste skridt er at give din blog noget personlighed ved at vælge et tema og tilpasse designet. Igen, hvis du bruger WordPress, er der tusindvis af gratis temaer og plugins til rådighed til download; alt du skal gøre er at installere dem på dit websted, og voila! Din blog vil få et helt nyt udseende og en helt ny følelse. Et godt eksempel er bloggen https://notnormal.dk/.

5. Skriv dit første indlæg: Nu kommer den sjove del: at skrive dit første indlæg! Når du skriver dit første indlæg (eller et hvilket som helst indlæg for den sags skyld), skal du forsøge at huske på din målgruppe og skrive om noget, der vil interessere dem. Sørg også for at læse korrektur på dit indlæg, før du offentliggør det – du ønsker ikke, at der dukker pinlige stavefejl op på din helt nye blog! 

Hvis du følger disse 5 enkle trin, kan du få din helt egen blog op at køre på ingen tid! Husk blot at vælge en platform/domænenavn/hostingplan, der passer til dig; design dit websted med din målgruppe i tankerne; og skriv kvalitetsindhold, som folk faktisk vil have lyst til at læse! Held og lykke!