Tilknytning og børns trivsel

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Tilknytningen af ens barn er det vigtigste fundament, man kan give sit barn med i vugge gave, for det er det første der skal etableres, hvis man ønsker at ens barn skal have en tryg og god barndom, også kaldes trivsel. Hvis der ikke etableres en tryg tilknytning, af en eller anden årsag, kan barnet blive hæmmet i sin sociale udvikling. Det er alfa og omega, at mor og barn får tiden til at lære hinanden at kende, så grundfundamenter er langt, for en god udvikling. Nu er det ikke alle mødre der er lige gode til at lave denne tilknytning, og årsagerne kan være mange . Ofte spiller tiden og overskuddet hos forældrene en stor rolle i denne tilknytningsfase

Tvillinger og trivsel

Der er selvfølgelig en væsentlig faktor, hvis man får mere end et barn, når der skal fødes. Jeg selv fik tvillinger, og her måtte pigerne jo nøjes med 50% nærvær fra mig, frem for de 100% som de enlige børn får. Til gengæld har de en tvilling, der afhjælper dette – for det er ofte sådan, at tvillingerne er mere knyttet til hinanden end de er til forældrene, så forældrene har her en større udfordring for deres børns trivsel, da der jo er to på én gang.

Jeg husker tilbage på da jeg kom hjem fra sygehuset med pigerne, når den ene sov, var den anden vågen – altså kunne jeg ikke sove ret meget. Indtil jeg fandt ud af at de sov begge to, hvis de lå tæt sammen i barnevognen.