Papirløst eller ægteskab? Tag stilling og få sikret hinanden

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Når man finder en kæreste og lever med hinanden gennem flere år, kan det være relevant at tage snakken om det at leve papirløst eller leve som ægtefolk.

En del starter med at leve papirløst, hvilket betyder man ikke er gift. Når man gifter sig får man papirer på hinanden, som mange vælger at udtrykke det.

Hvis man vælger at leve papirløst er det godt at snakke om, hvordan man alligevel kan sikre hinanden. Hvad sker der hvis man går fra hinanden? Og ikke er gift?

Hvad hvis ens samlever går bort? Hvordan er man så stillet rent økonomisk? Oprettelsen af et testamente kan være relevant i denne sammenhæng og dermed få taget snakken om de mere alvorlige områder i et samliv.

En advokat kan hjælpe med at få lavet et testamente, så man har sikret hinanden. Hvis man så senere vælger at gifte sig er situationen igen en anden.

Så kan en advokat igen være oplagt at tage fat i. Testamentet skal kigges igennem og forhold skal ændres. Måske får man også oprettet en ægtepagt.

Det er rart at have disse juridiske forhold på plads, for det kan skabe meget frustration at det ikke er ordnet.

Sørg for at få taget stilling til disse spørgsmål. Er det svært at komme igang med samtalen, kan en advokat hjælpe med at definere hvilke spørgsmål, der kan være gode at få besvaret og arbejde med.

Hvis man ikke sikrer hinanden, kan man måske havne i uønskede økonomiske konflikter, der kunne være undgået.