En truet art

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Næsehorn er nogle af de største pattedyr på Jorden. De kan veje op til to tons og være op til to meter høje på skuldrene. De har en tyk, læderagtig hud, som er med til at beskytte dem mod rovdyr og den barske afrikanske sol. Deres horn er lavet af keratin, det samme materiale som menneskers hår og negle, og kan blive op til 1,5 meter lange.

Næsehorn lever i Afrika og Asien. Der findes to arter af næsehorn: sorte næsehorn og hvide næsehorn. Sorte næsehorn er mindre end hvide næsehorn og har kortere horn. Hvide næsehorn er den største af de to arter og har det bredeste hornspænd.

Næsehorn er planteædere og spiser en række forskellige planter. De bruger deres horn til at knække grene og trække blade af planterne. Næsehorn er vigtige medlemmer af deres økosystemer, idet de hjælper med at sprede frø og skabe græsningsområder for andre dyr.

På grund af krybskytteri og tab af levesteder er begge næsehornsarter truet. Det sorte næsehorn er kritisk truet, og der er kun ca. 5 000 dyr tilbage i naturen. Det hvide næsehorn er klassificeret som næsten truet med omkring 20 000 dyr tilbage. Der er en bevaringsindsats i gang for at redde disse dyr fra udryddelse.